Κυριακή, Ιανουαρίου 4

Εκπαίδευση στην Οικογενειακή Θεραπεία - Θεραπεία Ζευγαριού

Έναρξη

Σάββατο 31 Ιανουαρίου - Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015


(Πληροφορίες: 210-6459459, email: focusinghellas@yahoo.com)


To Ελληνικό Κέντρο Focusing με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος στην “Οικογενειακή Θεραπεία - Θεραπεία Ζευγαριού”.
Υπεύθυνη εκπαίδευσης είναι η Ρίτα Βεντούρα M.A. ECP,
ψυχοθεραπεύτρια, προσωποκεντρική εκπαιδεύτρια και επόπτρια, καθώς και πιστοποιημένη EFT θεραπεύτρια και επόπτρια.


Στόχος αυτής της εκπαίδευσης είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στις αρχές που διέπουν την θεραπευτική στάση απέναντι σε μια οικογένεια, ή ένα ζευγάρι. Πιο συγκεκριμένα εξετάζονται οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στην συντροφική σχέση και την καθιστούν δυσλειτουργική.
Το ευρύτερο θεωρητικό πλαίσιο της εκπαίδευσης βασίζεται στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση, ιδιαίτερα στην θεώρηση των Gaylin και O'Leary.
Η εκπαίδευση διαρκεί ένα έτος, ήτοι 9 εκπαιδευτικά Σαββατοκύριακα (120 ώρες), και περιλαμβάνει θεωρία, πρακτική, βιωματική εμπειρία και ομαδική εποπτεία.
Απευθύνεται δε σε ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους, συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς που έχουν εκπαιδευτεί σε μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, έχουν εμπειρία σαν σύμβουλοι, ή ψυχοθεραπευτές και ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στην συμβουλευτική ζευγαριών και οικογένειας.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ.1) του Ελληνικού Κέντρου Focusing.

Περισσότερα στο σύνδεσμο: