Τετάρτη, Μαρτίου 6

Focusing και Παιδιά

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Focusing και Παιδιά

Έναρξη προγράμματος: 25/26 Μαΐου 2024
Πληροφορίες: ΕΚF, 210-6459459



Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Focusing και Παιδιά» διδάσκει μια ιδιαίτερη και δημιουργική μέθοδο, επικέντρωσης στην βιωματική μας διαδικασία, έτσι ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση στην σωματική μας γνώση, να ενδυναμώσουμε την συναισθηματική μας νοημοσύνη, με αποτέλεσμα την βελτίωση των επικοινωνιακών μας δεξιοτήτων.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από την διαδικασία εστίασης (Focusing), να επανασυνδεθούν με το δικό τους εσωτερικό παιδί και να αναγνωρίσουν πιθανές  ταυτίσεις και εμπόδια, στη σχέση τους με τα παιδιά, με στόχο πάντα την καλύτερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία μαζί τους.

Τα παιδιά, ως εκ τούτου, ελπίζεται ότι,  με την βοήθεια των φροντιστών τους, που γνωρίζουν την Διαδικασίας Εστίασης, μέσα από ένα δημιουργικό τρόπο έκφρασης/δράσης (κίνηση, σύμβολα, ζωγραφική),  να μπορούν:
  • να διευκολύνονται στην δημιουργία εσωτερικού ελεύθερου χώρου 
  • να εξερευνούν όλες τις σωματικές και συναισθηματικές ποιότητές τους
  • να αναγνωρίζουν τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους
  • να βρίσκουν τον προσωπικό, μοναδικό τρόπο έκφρασης τους
  • να δημιουργούν καλύτερες  σχέσεις με τους άλλους  
Το εν λόγω πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 4 ομαδικές συναντήσεις (4 Σ/Κ) και 4 τετράωρες, ενδιάμεσες, εποπτικές συναντήσεις. Περιλαμβάνει δε θεωρία, βιωματικές ασκήσεις, εργαστήρια, πρακτική, και εποπτεία.  Για αυτούς που δεν έχουν κάποια άλλη εκπαίδευση στην Διαδικασία Εστίασης (Focusing), προβλέπεται μια εισαγωγική επιπλέον συνάντηση.

Tέλος, τo πρόγραμμα απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και σε όσους επιπλέον εργάζονται στο πεδίο της ειδικής αγωγής όπως λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό. 

Εισηγήτριες: 

Ζωή Βουλγαράκη, Ψυχολόγος, Μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική Επιστήμη, , Προσωποκεντρική και Focusing-βιωματική Ψυχοθεραπεύτρια, Επόπτρια, Εκπαιδεύτρια.

Πόπη Γιαλυράκη, ΜSc στην Συμβουλευτική, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια, Play Therapist, Focusing Συνοδός, Σύμβουλος Γονέων, Επόπτρια.